Leváltották a hévízi gyógyfürdő főigazgatóját

Vágólapra másolva!
Menesztette kedden a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) a hévízi gyógyfürdő főigazgatóját. Korábban a kórházban a főigazgtóval dolgozott együtt Matolcsy György gazdasági miniszter jelenlegi államtitkára, Nagy Róza. Az akkori kórházvezetést többször is keményen bírálta a helyi Fidesz, még feljelentést is tettek a kórház gazdasági ügyei miatt.
Vágólapra másolva!

Leváltották posztjáról kedden a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. Főigazgatóját, Hegedűs Lajost - olvasható a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) keddi közleményében. A kórház többségi tulajdonosa a Fellegi Tamás által irányított Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó MNV. A gyógyfürdő vezetésével Kvarda Attilát, a Keszthelyi Városi Kórház jelenlegi igazgatóját bízták meg.

"A vezetőcsere új korszakot nyit a társaság életében, elősegíti az eddigi viták lezárását, biztosítja a társaság zökkenőmentes működését és átlátható gazdálkodását, megteremti a további fejlesztések alapjait" - olvasható az MNV közleményben. A közlemény valószínűleg arra utal, hogy hévízi fideszes képviselők júliusban a csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek a kórház gazdálkodása miatt. A rendőrség a feljelentése alapján elrendelték a nyomozást.

Korábban a kórház stratégiai igazgatójaként dolgozott Nagy Róza, a Nemzetgazdasági Minisztérium jelenlegi közigazgatási államtitkára. A Hír Tv és a Magyar Nemzet korábban többször bírálta Matolcsy György gazdasági minisztert, amiért a hévízi Fidesz-szervezet által támadott Nagy Rózát, a korábbi SZDSZ-es egészségügyi miniszter, Molnár Lajos sógornőjét nevezte ki államtitkárnak.

Múlt héten a Magyar Nemzet pedig Matolcsy György lehetséges távozásáról írt, a cikk Matolcsyt bíráló része foglalkozott Nagy Róza kinevezésével is. Az [origo]-nak több vezető beosztásban dolgozó kormányzati tisztviselő arról beszélt, hogy mindez Matolcsy György gazdasági és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter közötti konfliktusra utalhatott (erről szóló cikkünket itt tudja elolvasni).