Lengyel politikus kapta a Navracsics által alapított emlékérmet

Vágólapra másolva!
Lengyel EP-képviselő kapta első alkalommal azt a Navracsics Tibor által alapított díjat, amely a regionális együttműködés élharcosait jutalmazza. A négy napja alapított emlékérmet Pálfi István fiatalon elhunyt fideszes politikusról nevezték el, és kedden adták át a Duna Palotában.
Vágólapra másolva!

Jan Olbrycht lengyel politikus, néppárti európai parlamenti képviselő kapta első alkalommal a Pálfi István-díjat, amelyet a múlt pénteken alapított Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A 2006-ban fiatalon elhunyt fideszes politikusról elnevezett kitüntetést Navracsics Gál András Leventével, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárával együtt adta át kedden Budapesten.

A Duna Palotában tartott díjátadáson ott volt Schmitt Pál köztársasági elnök, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke és több fideszes országgyűlési, illetve európai parlamenti képviselő. Navracsics Tibor az ünnepségen méltatta Pálfi Istvánnak a határokon átnyúló regionális együttműködésért végzett munkáját, amelyet Jan Olbrychttal közösen végzett.

A díj egy bronz emlékéremből és egy oklevélből áll, azt a miniszter minden évben egy embernek adja, aki a regionális együttműködés fejlesztéséért kiemelkedő munkát végzett. A díj alapításáról szóló miniszteri rendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, a 2010-es díjazottról a rendelet szerint Navracsics Tibor egyedül döntött (a díj alapításáról itt olvashat részletesen).