Tizenegy embert lecserélnek Orbán hivatalában

Vágólapra másolva!
Személycserék történtek Orbán Viktor kormányfő hivatalában, illetve a Navracsics Tibor kormányfő-helyettes minisztériumában, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál is. Előbbitől 11, utóbbitól 17 dolgozó távozik.
Vágólapra másolva!

Tizenegy embert bocsátanak el a Miniszterelnökségtől, Orbán Viktor kormányfő hivatalából - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából. A tájékoztatóból annyit lehet megtudni, hogy a kabinetirodán dolgozók jogviszonya felmentéssel szűnik meg. A Magyar Közlöny szerint az elbocsátásokkal párhuzamosan öt újabb embert is alkalmaz a Miniszterelnökség.

Ugyancsak megválik 24 dolgozótól a Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). Húsz dolgozó jogviszonya felmentéssel, egy dolgozóé pedig a határozott idejű munkaviszony lejárásával szűnik meg. Három dolgozótól közös megegyezéssel válik meg a minisztérium, köztük található Mesterházy Attila MSZP-elnök felesége, Mesterházy Szilvia is. Az [origo] az ügyet ismerő forrásból úgy tudja, hogy Mesterházy Szílvia távozásának nincs politikai oka, azzal ő is egyetértett, a döntés nem érte váratlanul. Ezzel párhuzamosan 17 embert felvesznek a tárcához, 3-at kormánytisztviselőnek neveznek ki, további 17 ember pedig vezetői megbízást kap.

A Miniszterelnökség és a KIM a kormányváltással jött létre. A Miniszterelnökség intézi Orbán Viktor kormányfő sajtó és protokoll ügyeit, illetve szervezi a programját. A KIM feladata pedig többek között a kormányzati munka összehangolása, szervezése. A kormány egy augusztus elején életbe lépett rendeletben határozta meg, hogy hány fő dolgozhat az egyes tárcáknál, ez alapján a KIM-nél dolgozók számát 1086 főben, a Miniszterelnökség dolgozóinak számát pedig 94 főben maximalizálták.