Év végéig fenntartaná a vészhelyzetet a kormány

Vágólapra másolva!
Továbbra is szükség van a fegyveres erők, így a honvédség és a rendőrség eszközeire az iszapkatasztrófa helyszínén, ezért a kormány az év végig fenntartaná az iszapkatasztrófa után kihirdetett vészhelyzetet. A javaslatról hétfőn dönt a parlament.
Vágólapra másolva!

A kormány indítványozza, hogy az országgyűlés az év végéig hosszabbítsa meg a vörösiszap-katasztrófa miatt Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elrendelt veszélyhelyzetet - mondta Bakondi György szombaton Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón. A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t felügyelő kormánybiztos közlése szerint a kormány hétfőn terjeszti az Országgyűlés elé az október 6-án kihirdetett veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló indítványt, s a képviselők még aznap döntenek a javaslatról.

Az érintett területeken a normál közigazgatás keretében nem lehet elvégezni a feladatokat, továbbra is szükség van a fegyveres szervek, ezen belül a honvédség speciális eszközeinek alkalmazására, ezért a lakosság védelme érdekében meg kell hosszabbítani a veszélyhelyzet időtartamát - indokolta Bakondi György a javaslatot.