Házi őrizetben marad a BKV korábbi jogi igazgatója

Vágólapra másolva!
Meghosszabbította a bíróság Sz. Györgynek, a BKV korábbi jogi igazgatójának házi őrizetét. A férfit tavaly decemberben helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban tetten érte vesztegetés közben.
Vágólapra másolva!

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön meghosszabbította Sz. Györgynek, a BKV korábbi jogi igazgatójának házi őrizetét 2011. január 16-ig - derül ki a Fővárosi Bíróság hétfői közleményéből. A bírósági határozat szerint, ha megszűnne a házi őrizet, akkor fennállna annak a gyanúja, hogy a gyanúsított megszökik vagy elrejtőzik. A végzés egyelőre nem jogerős.

Sz. Györgyöt 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december 4-én tetten érte vesztegetés közben. A rendőrség aznap házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, ahol először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a mélygarázsban Sz. György.

Az üggyel összefüggésben R.-V. Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét, valamint F. Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját is letartóztatták. R.-V. Krisztinát és Sz. Györgyöt bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel, F. Zsoltot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják