Kirúgták a gyanúsított hátán lovagló rendőrt

Vágólapra másolva!
Megszüntették a szolgálati jogviszonyát egy egri rendőrnek, mert olyan videofelvétel jelent meg róla az interneten, ahol az látható, hogy egy gyanúsított hátán lovagol. A rendőr arra szólította fel a gyanúsítottat, hogy cipelje át egy pocsolyán.
Vágólapra másolva!

Megszüntették a szolgálati viszonyát egy egri rendőrnek - közölte csütörtökön a Heves megyei Rendőrfőkapitányság. A kapitányságon az [origo]-nak nem kívántak további részleteket elárulni arról, miért bocsátották el a rendőrt. A közleményből ugyanakkor kiderül, hogy felmentése összefüggésben van egy az interneten megjelent videofelvétellel.

A Hvg.hu szerint az eset nyáron történt. A rendőrök falopásról kaptak bejelentést, és a helyszínen, Ostoroson elkapták a feltételezett elkövetőket. A Hvg.hu-n közölt videón az látható, hogy egy egyenruhás férfi egy másik emberrel cipelteti magát. Az egyenruhás magához hívja az egyik - a Hvg.hu szerint roma - férfit, és felszólítja, hogy vigye át egy pocsolyán, mert nem akarja, hogy vizes legyen a cipője. A megszólított férfi eközben azt hajtogatja, hogy "nem bírom el", majd a hátára veszi és átviszi a pocsolyán az egyenruhást.

Az Egri Rendőrkapitányság belső vizsgálatot rendelt el az ügyben, és végül a felvételen látható rendőrnek megszüntették a szolgálati jogviszonyát, és büntetőfeljelentést tettek ellene az Egri Nyomozó Ügyészségen - írja közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője a Hvg.hu-nak megerősítette, hogy a felvétel eredeti.