Bevenné az alkotmányba határon túliak szavazati jogát a KDNP

Vágólapra másolva!
Az alkotmányban garantálná a határon túli magyarok szavazati jogát a KDNP. Harrach Péter frakcióvezető szerint emellett az alaptörvényben rögzítenék azt is, hogy a vasárnap pihenőnap.
Vágólapra másolva!

Fontos, hogy az alaptörvény garantálja a nemzeti egységet, beleértve a határon túliak szavazati jogát is - mondta az MTI-nek szombaton Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője. Harrach szerint pártja többek között ezt ismerteti majd hétfőn, amikor az államfő fogadja a pártok frakcióvezetőit.

A KDNP a határon túliak szavazati joga mellett új alkotmányban garantálná a vasárnapot, mint munkaszüneti napot, és megjelentetné a házasság és a család fokozott védelmét. Harrach szerint azt szeretnék, ha megjelenne az új alkotmány preambulumában a kereszténység szerepe a magyar nemzet történetében, és a Szent Korona, mint a nemzet egységének szimbóluma.

A találkozó másik napirendjéről, a jövő évi költségvetésről Harrach azt mondta: a családi adózás és a személyi jövedelemadó-változások jelentik a legfőbb előrelépést, ezeken keresztül plusz 300 milliárd forint maradhat a családoknál. A KDNP szerint a legrászorultabbak helyzetének javítása érdekében a minimálbér jelentős emelésére van szükség.