Zebrán sodort el egy gyereket egy autós

Vágólapra másolva!
Könnyebb sérülésekkel szállították kórházba azt a gyereket, akit vasárnap egy zebrán sodort el egy autós Szombathelyen. Szombaton egy bicikliző gyermeket gázolt halálra egy autós szintén Szombathelyen.
Vágólapra másolva!

Gyalogátkelőhelyen áthaladó gyereket sodort el egy autós Szombathelyen, a gyermeket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel. A baleset vasárnap, a 11-es Huszár úton történt, a járművezető ellen szabálysértési eljárást indítottak - közölte Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A hétvégén, ugyancsak Szombathelyen, egy másik autós halálra gázolt egy kerékpározó kisfiút. A járművezető jogosítványát a rendőrség a helyszínen bevonta, és büntetőeljárás is indult ellene, de a vérvizsgálat eredménye szerint az autós nem fogyasztott alkoholt.

A férfi szombat este - az eddigi vizsgálatok szerint valószínűleg figyelmetlensége miatt - gázolta el az édesanyja nyomában kerékpározó, láthatósági mellényt is viselő kilencéves gyermeket - közölte a szóvivő. A baleset a város külterületén, a Dolgozók útja és a Torony utca kereszteződésében történt, egy olyan útszakaszon, ahol 50 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben.