Magyar Hírlap: A kártérítés 13 százalékáért képviseli az iszapkárosultakat Magyar György

Vágólapra másolva!
A megítélt kártérítés 13 százalékáért vállalta el az iszapkárosultak áldozatainak képviseletét Magyar György ügyvédi irodája - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A megítélt kártérítés 13 százalékáért vállalta az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét Magyar György irodája - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint az ügyvéd azt is kikötötte, hogy ha a szerződés idő előtt - a törvény szerint elkerülhetetlen siker bekövetkezte előtt - megszűnne, akkor Magyar utólag óránként ötvenezer forint plusz áfa munkadíjat számol fel. Az ügyvédi díjon felül a felmerülő költségeket, így például a per illetékeit és az ügyvédek útidíjait is a károsultak fizetik.

Két ajkai ügyvédi iroda is adott ajánlatot a károsultaknak - írja a lap. Az ajkai irodák sávos díjszabásban egyeztek meg 150 károsult családdal. Az ügyfeleknek előre nem kell fizetniük semmilyen költséget. Ötmillió forint kártérítésig a megítélt összeg nyolc százalékát, öt-tíz millió forint kártérítés esetén tíz százalékot, tíz-száz millió között 12 százalékot kell a károsultaknak utólag megfizetniük az ügyvédi irodáknak.