Elárverezi a kormány a pénzügyminiszterek bivalybőr táskáját

Vágólapra másolva!
Százezer forintos kikiáltási árral elindult az internetes licit a korábbi pénzügyminiszterek által használt vízibivalybőr táskára. A táskát, amelyben az aktuális pénzügyminiszter minden évben átvitte a költségvetést a parlamentbe, az iszapkatasztrófa károsultjainak javára árverezi el a kormány.
Vágólapra másolva!

Internetes árverésre bocsátotta a Nemzetgazdasági Minisztérium a korábbi pénzügyminiszterek által használt vízibivalybőr táskát, amelyben az aktuális pénzügyminiszter minden évben átvitte a költségvetést a parlamentbe. A táskát délután fél 4-kor 100 ezer forintos kikiáltási áron tették fel a Vatera online árverési oldalra, arra november 11-én 16 óráig lehet licitálni.

A minisztérium tervei szerint az árverésből befolyt pénzből a vörösiszap-katasztrófa károsultjait fogják támogatni, a bevételt a Magyar Kármentő Alapba fogják átutalni. A minisztérium közölte: azért is szabadulnak meg a táskától, mert így is szeretnének elhatárolódni az előző kormányok költségvetéseitől, amelyek szerintük hamis számokon alapultak.

A vízibivalybőrből készült táska az év 364 napján a Pénzügyminisztérium első emeleti üvegvitrinjében feküdt, és csak évente egyszer vették elő. A pénzügyminiszter költségvetési táskáját - angol szokást utánozva - 2004-ben a Magyar Országgyűlés elnöke, Szili Katalin ajándékozta a pénzügyminiszternek.