Vágólapra másolva!
Több tucat külföldi újság és hírügynökség foglalkozik a Fidesz keddi bejelentésével, mely szerint a végkielégítések adójának elmeszelésére válaszul csökkentenék az Alkotmánybíróság jogkörét. A New York Times a kertészeti mellékletében mutat be egy magyar származású férfit, a Bloomberg pedig a magyar népesség fogyásáról ír.
Vágólapra másolva!

Kanadai, amerikai és tajvani lapok, hírügynökségek is beszámoltak a Fidesz tervéről, amely szerint korlátozná az Alkotmánybíróság jogkörét. A Bloomberg hírügynökség szerint még a befektetők is aggodalmaskodni kezdtek, vajon Magyarországon mennyire érvényesül a törvény ereje. A Fidesz kedden bejelentett tervéről itt olvashat bővebben, az erről szóló külföldi híreket pedig itt nézheti át.

Szintén a Bloomberg hírügynökség számol be arról a szerdai magyarországi hírről, hogy - 1960 óta először - tízmillió alá csökkent a magyar népesség. Az ügynökség beszámol arról is, hogy a kormány adókedvezményekkel igyekszik ösztönözni a gyermekvállalást.

A Wall Street Journal Magyarországgal kapcsolatban arról ír, hogy a Transparency International rangsorolása szerint Szlovénia a legkevésbé korrupcióval átitatott Ország Délkelet-Európában, miközben Magyarország figyelmeztető jelet kapott: négy helyezéssel hátrébb került a listán. (Erről szóló cikkünket itt találja.)

A New York Times a kertészeti mellékletében mutat be egy szenvedélyes, idős kertész házaspárt és a házuk előtti művészi kertet. A cikkből kiderül, hogy a 76 éves Bosco Schell, aki korábban könyvszerkesztéssel foglalkozott, Magyarországon nőtt fel, ahol a család lakásához csupán egy pici konyhakert tartozott, amelyet minden oldalról falak határoltak. A férfi 11 éves korában, a világháború idején hagyta el Magyarországot - írja a lap a férfiról, aki saját bevallása szerint egyetlen élő növényt sem hagy veszendőbe menni. A cikket itt olvashatja el.