Elvitték a rendőrök a magukat összebilincselő mohácsi jobbikosokat

Vágólapra másolva!
Összebilincselte magát a Jobbik egyik mohácsi önkormányzati képviselője és tanácsadója, mivel utóbbit a polgármester el akarta zavarni a képviselőtestület üléséről. A két összebilincselt férfit a rendőrök vitték el.
Vágólapra másolva!

Rendőrök vittek el egy jobbikos önkormányzati képviselőt és szakértőjét a péntek reggeli képviselő-testületi ülésről Mohácson. A két férfi előzőleg egymáshoz bilincselte magát.

A péntek reggeli képviselő-testületi ülésen a Jobbik helyi képviselője, Polgár Károly tanácsadójával, Németh Imrével együtt jelent meg. Szekó József (Fidesz-KDNP) mohácsi polgármester a régi ellenlábasának számító Némethet távozásra szólította fel, de ő ennek nem tett eleget, sőt, összebilincselte magát Polgárral. Ezután vitték el őket a rendőrök. A mohácsi önkormányzat és a rendőrség is későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Évek óta haragosok

Szekó és Németh évek óta haragban vannak, több jogi eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. Viszonyuk egy Trianon-emlékmű miatt romlott meg. A városvezetés ugyanis nem a Mohácsi Trianon Társaságnak - amelynek Németh Imre is tagja - a pályaművét támogatta. Németh azóta is minden városi ünnepségen tüntet és közgyűlési üléseken is rendre megjelenik.

A polgármestert a bíróság - mivel bizonyítottnak látta, hogy a városvezető két éve leköpte ellenfelét - az idén január közepén tettleges becsületsértésben bűnösnek mondta ki, első fokon, nem jogerősen egy év próbára bocsátotta.

Február 6-án újabb konfliktus támadt közöttük: Szekó Pécsi Újság internetes lap szerint egy vállalkozó által vezetett autóban utazott, és amikor Németh felismerte, körbeugrálta a lépésben haladó járművet és a mobiltelefonjával fényképezni kezdett. Szekó szerint Németh neki is ugrott az autónak. Németh Imre ellen a kiérkező rendőrök eljárást indítottak.