Torlódás várható a határokon a halottak napja miatt

Vágólapra másolva!
Többórás várakozásra kell számítani a halottak napi megnövekedett forgalom miatt több határátkelőnél - figyelmeztet a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A halottak napja miatt nagyobb forgalomra kell számítani a hétvégén a határátkelőknél - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A hétvégén a röszkei, az ártándi és a beregsurányi határállomáson egy óra, míg a záhonyi átkelőnél két óra is lehet a várakozási idő. Záhonynál mindenszentek napján, hétfőn akár három órát is várniuk kell az autósoknak.

A rendőrség szerint a záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálatai miatt november 21-ig időszakos korlátozásokkal kell számolni, ami miatt tovább nőhet a határátlépés időtartama.

A hétvégén az ország több pontján munkálatok folynak a közutakon. Az M0 régi szakaszán építik a harmadik forgalmi sávot, ezért több helyen sebességkorlátozás van érvényben. A M1-es autópályán is korlátozzák a sebességet: a 13. és a 15. kilométerszelvény között hídépítés, a 20. és a 28. között burkolatjavítás folyik.

Az M3-as Budapest felé vezető oldalán, az 59. kilométerszelvényben hídjavítás miatt lezárták a leállósávot, a 83. és a 86. kilométerkő között pedig sövényvágás miatt korlátozták a sebességet.