Rendőrök szabadították ki a temetőben bepánikoló tömeget

Vágólapra másolva!
Több, mint száz ember rekedt vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját. Bár volt másik kijárat is, a rendőrség a pánikhangulat megelőzése érdekében levágta a lakatot a kapuról. A temető fenntartója szerint az egyik dolgozó hibázott.
Vágólapra másolva!

Több, mint száz ember rekedt benn kis időre vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját - közölte hétfőn az MTI-vel rendőrség.

Szombat este hat óra körül zárták be a temető Korányi utca felől megközelíthető kapuját. Bár egy másik bejárat még nyitva volt, a Korányi utcai főkapu mögött rekedt látogatók közül többen megpróbáltak átmászni a kerítésen, néhányan azonban visszazuhantak a tömegbe - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A helyzetet a halottak napi megemlékezés miatt a temető környékén szolgálatot teljesítő rendőrök oldották meg. A parancsnok úgy döntött, hogy a pánikhangulat megelőzése érdekében levágja a lakatot a kapuról. Az MTI szerint az eset során senki sem sérült meg.

A temetőt fenntartó vállalat igazgatója, Szekrényes András szerint az egyik dolgozó hibázott, amikor utasítás nélkül bezárta a sírkert kapuját. A sírkert dolgozója a vasárnapi hivatalos nyitvatartási idő végén, azaz este hat óra után néhány perccel becsukta a temető Korányi úti kapuját, annak ellenére, hogy a munkahelyi vezetője erre nem adott utasítást - mondta az igazgató.

Hozzátette, amint tudomást szerzett az esetről, azonnal intézkedett, hogy nyissák ki a kaput, vagy vágják le a lakatot, de a közelben szolgálatot teljesítő rendőrök már ezt hamarabb megtették. Az igazgató szerint a nyíregyházi Északi temető négy kapujából az egyik éjjel-nappal nyitva van, így azon bármikor ki lehet menni.

A nyíregyházi rendőrkapitányság hozzátette: amennyiben a temető kezelői igényt tartanak rá, a lánc levágásával okozott kárt a rendőrség megtéríti.