Életfogytiglant kapott az ácsi kalapácsos gyilkos

Vágólapra másolva!
Jogerősen is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a 41 éves ácsi férfit, aki egy kőműveskalapáccsal agyonverte egy ismerősét. Korábban házfelújítást vállalt nála, és szerinte nem kapta meg a megbeszélt összeget, ezért gyilkolta meg.
Vágólapra másolva!

Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet, így jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a bíróság azt az ácsi férfit, aki egy kőműveskalapáccsal harmincöt ütést mért áldozatára, mert szerinte az nem fizette ki neki hiánytalanul a háza felújításáért járó összeget - közölte az ítélőtábla szóvivője, Ferenczy Tamás.

A 41 éves, iskolázatlan és vagyontalan férfi leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Korábban 13-szor volt büntetve, lopás, garázdaság és erőszakos közösülés kísérlete miatt.

A gyilkos 2008. október 17-én éjjel erősen italos állapotban behatolt az áldozat lakásába és annak nyugdíját kereste. A későbbi kihallgatásokon elmondta, hogy az ott lakó idős férfi felébredt és a nevén szólította, ekkor ő a magával vitt kalapáccsal agyonverte, de pénzt nem talált a házban.

Az áldozat és a gyilkos ismerték egymást, korábban minden nap egyöütt ebédeltek az ácsi gondozási központban. Az elítélt férfi 2008 őszén segített felújítani az áldozat házát. Díjazásként 100 ezer forintban állapodtak meg, de ebből többszöri felszólításra is csak 40 ezret kapott meg, ezért - a bírósági iratok szerint - azt mondta a megbízójának: "Akkor nem érdekelsz. Lehet, hogy még máma megöllek".

A 41 éves férfit a gyilkosság után hét órával elfogták a rendőrök.