Századvég: Erősödött a Fidesz az önkormányzati választás óta

Vágólapra másolva!
A Fidesz támogatottsága töretlen, az önkormányzati választásokon tovább erősítette pozícióit - derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a magyarok 91 százaléka egyetért a végkielégítések 98 százalékos megadóztatásával.
Vágólapra másolva!

A Századvég Alapítvány október végén végzett felmérése szerint a Fidesz erősíteni tudta pozícióit az önkormányzati választások után. A kormánypártokra az összes megkérdezett 47 százaléka szavazna, ha most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat. Az MSZP 11 százalékon áll, a Jobbik 9, az LMP 4 százalékot kapna. A megkérdezettek negyede ugyanakkor nem tudott vagy nem akart válaszolni a felmérést készítők kérdésére.

A biztos szavazók körében még nagyobb a Fidesz-KDNP előnye: közel ötször annyian támogatják a kormánypártokat, mint a szocialistákat. A Fidesz-KDNP-t 68 százalékuk támogatja, az MSZP-t 14 százalék. A Jobbik 10 százalékon áll, az LMP pedig a parlamenti küszöb környékén, 5 százalékon. A felmérés október 22. és 28. között készült az alapítvány közleménye szerint.

A Fidesz intézkedése, a kétmillió forint feletti végkielégítések 98 százalékos megadóztatása - amely október 26-án elbukott az Alkotmánybíróság előtt, de valószínűleg újra elfogadja a parlament - a válaszadók szinte teljes támogatottságát élvezi a felmérés eredményei szerint. A Századvég azt kérdezte, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a kormány a végkielégítések 2 millió forint feletti részét 98 százalékos kulcsú adóval adóztassa meg. A felvetéssel a válaszadók 91 százaléka értett egyet, 6 százalékuk ellenezte azt, 3 százalékuk nem tudott vagy nem akart választ adni.