BKV-ügy: megszüntették Sz.-né Sz. Eleonóra házi őrizetét

Vágólapra másolva!
Az eddigi házi őrizet helyett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság a BKV-s végkielégítési botrányban meggyanúsított Sz.-né Sz. Eleonórával szemben. A bírósági közlemény szerint a döntésnél figyelembe vették a gyanúsított egészségi állapotát is.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a bíróság a BKV-ügyben gyanúsított Sz.-né Sz. Eleonóra házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben. A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a döntésnél tekintettel voltak "a gyanúsított személyi és családi körülményeire, különösen az egészségi állapotára", és arra jutottak, hogy lakhelyelhagyási tilalommal is lehet biztosítani a nő jelenlétét a nyomozati eljárásokban.

A korábban a BKV humánpolitikai igazgatójaként dolgozó Sz.-né Sz. Eleonóra január elején került előzetes letartóztatásba, majd május elején házi őrizetbe. Az egykori igazgatónak 2008 márciusában - a prémiumokkal együtt - mintegy százmillió forint végkielégítést fizettek, majd havi 1,2 milliós fizetéssel a cég tovább foglalkoztatta 2009. július 27-ig, amikor felmondott a közlekedési társaságnál. (Cikkünk a BKV-botrány egyik legismertebb szereplőjévé vált nőről itt olvasható.)