Vétlennek tartja magát a rutinműtétbe belehalt nő orvosa

Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődött per annak a szentesi orvosnak az ügyében, akinek egyik páciense még 2008-ban, egy rutinműtétbe halt bele. Az orvos azt mondta a szerdai tárgyaláson, hogy nem érzi magát bűnösnek, a vád szerint viszont szándékosan megszegte az orvosi szabályokat.
Vágólapra másolva!

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádol az ügyészség egy szentesi szülészorvost, akinek egyik betege 2008 nyarán, három héttel a műtét után meghalt.

A Szegedi Városi Bíróságon szerdán kezdődött a per, amelynek vádirata szerint a 31 éves asszonyon, egy abbamaradt vetélést követően a vádlott egészségügyi kaparást hajtott végre. Az ügyészség szerint az orvos a műtét során átlyukasztotta a beteg méhfalát, és két helyen a vékonybelét is megsértette. Az asszonynál hashártyagyulladás és vérmérgezés alakult ki, életét az intenzív kezelés és az újabb műtétek ellenére sem tudták megmenteni.

A vád szerint az orvos szándékosan megszegte a szakma szabályait, és a beteg állapotával kapcsolatban kollégáit is félretájékoztatta. A szerdai tárgyaláson a megvádolt orvos ugyanakkor azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, és az orvosi előírásoknak megfelelően járt el.

A szentesi kórház maga is feljelentést tett az orvos ellen, miután elrendelte a beavatkozást végző orvos munkavégzés alóli felfüggesztését, és fegyelmi eljárás folytattak le ellene.