Tarlós decemberre rendet tenne az aluljárókban

Tarlós István főpolgármester a bizottsági tagok esküjét olvassa fel a Fővárosi Közgyűlés ülésén. Balról György István főpolgármester-helyettes, jobbról Tiba Zsolt főjegyző
Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester december 15-éig megoldaná, hogy a főváros fontosabb aluljáróiban ne éljenek hajléktanok. Tarlós szerint erre azért is szükség van, mert a hideg miatt egyre több hajléktalan fagy meg.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester december 15-éig rendet akar tenni a főváros frekventált aluljáróiban. Tarlós szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: eddig tíznél több ember hűlt ki Budapesten az ősszel, ezért szerinte szükséghelyzet van.

A főpolgármester azt mondta, megpróbálja koordinálni több intézmény - köztük a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, a Belügyminisztérium, a MÁV, a fővárosi közszolgáltató cégek és a hajléktalanok ellátásával megbízott Budapesti Módszertani Szociális Központ - tevékenységét.

Hozzátette: a rövid távú cél az, hogy ne tartózkodjanak életvitelszerűen hajléktalan emberek az aluljárókban és frekventált közterületeken.