A Parlamentben felbukkant férfimagazin miatt akadt ki az LMP

Vágólapra másolva!
Az LMP szerint a parlament hivatala kereskedelmi magazinok terjesztéseben segédkezik, ezért a frakció tagjai nyílt levelet írtak Kövér László házelnöknek. A képviselők a levél szerint korábban egy 10 ezer forint értékű magazint kaptak promóciós célból.
Vágólapra másolva!

Az LMP nyílt levélben kéri Kövér László házelnököt, hogy tegyen valamit a Parlamentben promóciós céllal terjesztett sajtótermékek ellen. Az LMP a levelet azért írta, mert november 2-án a képviselőket egy papír várta a helyükön, amely szerint egy Gentleman magazint átvehetnek a szervezési főosztályon. A levél szerint ez egy 10 ezer forint értékű, férfiaknak szóló luxusmagazin, amely a párt levele szerint "szexista toposzokat sulykol, luxusautókkal, méregdrága órákkal, mindezt tetézve a nők puszta dekorációként való használatával". Az LMP szerint az ajándék az értéke miatt befolyásolásra alkalmas.

Az LMP több szempontból is aggályosnak nevezi a levélben a magazin Parlamentben történő terjesztését, és az után érdeklődik, hogy mit kell egy magazinnak tennie ahhoz, hogy az ülésteremben ajánlják a képviselők figyelmébe, illetve hogyan segédkezhet a Parlament ilyen kereskedelmi magazinok terjesztésében. A magazin terjesztésének körülményeiről szerettük volna megkérdezni az Országgyűlés Hivatalát is, de a levélben említett szervezési főosztályról a sajtóosztályra irányítottak minket, ahol azonban nem vették fel a telefont.