Pénteken adhatják ki a Budapesten elfogott pedofil tanárt

Vágólapra másolva!
Várhatóan pénteken fogják kiadni az Egyesült Államoknak azt az amerikai tanárt, akit pedofil videók terjesztésével vádolnak. Az áprilisban elfogott férfi menedékjogot kért, de a magyar bíróság ezt elutasította.
Vágólapra másolva!

A magyar hatóságok várhatóan pénteken adják ki az Amerikai Egyesült Államoknak azt a pedofil tanárt, akit még áprilisban fogtak el Budapesten - tudta meg a Magyar Nemzet az FBI louisville-i központjának szóvivőjétől, David Bayertől.

John D. Clark egy XII. kerületi általános iskolában tanított, a hírek szerint diákjai buktatták le, miután az FBI honlapján látták, hogy körözést adtak ki ellene. A férfit azzal vádolják hazájában, hogy több mint 13 ezer pedofil tartalmú videót birtokolt, és ezeket a neten is terjesztette.

Védőjét szerdáig sem a hazai, sem az amerikai hatóságok nem értesítették arról, hogy a férfit pénteken kiadják, de erről biztonsági okok miatt csak ritkán ad tájékoztatást az Interpol. A tanár egyébként menedékjogi kérelmet nyújtott be, ám ezt a Fővárosi Bíróság jogerősen is elutasította.