Újabb három gyanúsítottja van a BKV-ügynek

Vágólapra másolva!
Tovább bővült a BKV-ügy gyanúsítottjainak száma, miután a főügyészség három olyan cégvezetőt is eljárás alá vont, akik a nyomozók szerint felesleges szerződéseket kötöttek a közlekedési céggel. A BKV közben kárigényt jelentett be, ez lehetővé teszi, hogy olyan vagyontárgyakat is zároljanak, amelyek már nincsenek Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes nevén.
Vágólapra másolva!

Újabb három gyanúsítottja van a Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó eljárásnak, így összesen már 21 embert gyanúsít az ügyészség. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzetnek azt mondta: az új gyanúsítottak azoknak a cégeknek a vezetői, amelyek a nyomozók szerint fölösleges szolgáltatásokra szerződtek a BKV-val.

Fazekas a lapot arról is tájékoztatta, hogy a közlekedési társaság polgári jogi igényt jelentett be a büntetőeljárásban, vagyis azt kéri, hogy a gyanúsítottak térítsék meg a cégnek okozott kárt. Fazekas szerint ez lehetővé teszi, hogy az ügyészség a korábbinál nagyobb vagyont zároljon, ha fennáll a vagyonmentés lehetősége. Ennek azért lehet jelentősége, mert Hagyó májusi letartóztatása előtt jelentős vagyont, ingatlanokat, üzletrészeket íratott át lánya, illetve élettársa nevére.

A főügyészség pénteken indítványozta Hagyó előzetes letartóztatásának újabb három hónappal való meghosszabbítását is. A korábbi főpolgármester-helyettest - akit bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítanak - május 14-én vették őrizetbe, majd három nappal később letartóztatták, így jövő szerdán lesz fél éve, hogy börtönben ül.