Vágólapra másolva!
Három rendőrt elmarasztaltak a nyáron meghalt motoros rendőr ügyében - közölte az RTL Klub Híradója. Az egyikük egy osztályvezető, akinek tudnia kellett volna, hogy a motor rossz állapotban van, és hogy nem vizsgálták át. A rendőrség nem árulta el, hogy a három rendőr milyen büntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Hárman már biztosan mulasztottak a nyáron meghalt motoros rendőr ügyében. Ezt állapította meg a rendőrség fegyelmi vizsgálata - adta hírül az RTL Klub Híradója.

Összesen tíz ember ellen indult eljárás, közülük hármat jogerősen elmarasztaltak A többiek ügyében még nem zárult le a vizsgálat.

Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt RTL Klubnak azt mondta: két ember mulasztást követett el a motorkerékpárok mozgásával kapcsolatos ügyeleti napló, illetve ügyeleti adminisztráció vonatkozásában, illetve egy ember pedig súlyos mulasztást követett el az érintett motorkerékpár műszaki állapotával kapcsolatos szemle során.

Az RTL Klub Híradója úgy tudja, az utóbbi rendőr egy osztályvezető, akinek tudnia kellett volna, hogy a motor rossz állapotban van, és hogy nem vizsgálták át. Azt a rendőrség nem árulta el, hogy a három rendőr milyen büntetést kapott, de a jogszabályok szerint ilyenkor akár le is fokozhatják őket, csökkenthetik a fizetésüket, vagy megrovást kaphatnak.

A csatorna úgy tudja, a rendőrség új motorok beszerzését is tervezi. Pintér Sándor belügyminiszter a tragédia után azt mondta, hogy motorok több mint fele nincs megfelelő állapotban. A rendőrség szóvivője szerint a baleset után megkezdték a 354 rendőrmotor műszaki felújítását.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó, szolgálatban lévő motoros rendőr augusztus 16-án szenvedett halálos balesetet az M1-es autópályán Tatabányánál. Az eset után az országos rendőrfőkapitány feljelentést tett, és fegyelmi vizsgálat indult.