Vágólapra másolva!
Jóban volt Gergényi Péter korábbi budapesti rendőrfőkapitánnyal Hunvald György csalással vádolt korábbi VII. kerületi polgármester - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Hunvald egykori sofőrje azt vallotta a nyomozás során, hogy a polgármester információkat kért és kapott Gergényitől.
Vágólapra másolva!

Baráti viszonyt ápolt és rendszeresen, egy-két havonta együtt ebédelt egy Kazinczy utcai étteremben Gergényi Péte korábbi budapesti rendőrfőkapitány, és Hunvald György különösen nagy értékre elkövetett csalással vádolt korábbi VII. kerületi polgármester - írja a Magyar Nemzet.

A Hunvald egykori sofőrjének ügyészségen tett vallomását idéző lap szerint a polgármester 2008 tavaszán információkat kért Gergényitől egy bizonyos K. Ferencről, akiről úgy gondolta, hogy érdeklődik utána.

A sofőr azt vallotta a nyomozás során, hogy Hunvald egy eldobhatónak nevezett mobiltelefonon kérte a K. Ferencre - egy leszerelt rendőr, akinek Zuglóban pizzériája volt - vonatkozó információkat Gergényitől, majd váltott taxikkal kellett mennie a dokumentumért, amelyet egy budai irodaház portáján adott át neki egy nő. A sofőr szerint egy alkalommal Hunvald K. pizzériájában találkozott Gál György korábbi SZDSZ-es kerületi frakcióvezetővel, valamint Czibula Csaba egykori fidezses önkormányzati képviselővel, később az erzsébetvárosi gazdasági bizottság SZDSZ-es delegáltja, aki állítólag barátságban volt K. Ferenccel.

Hunvaldot az erzsébetvárosi ingatlanügyekben indult nyomozás során tavaly február 10-én vették őrizetbe. A volt politikus és 24 társa ellen különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat, részben az erzsébetvárosi ingatlanügyek, részben az önkormányzat törvénytelen gazdálkodása miatt.