Megfigyelték Orbán megbízottját saját állítása szerint

Vágólapra másolva!
Az előző kormány alatt megfigyelték és lehallgatták - állítja Budai Gyula jelenlegi elszámoltatási biztos. Budai egy volt államtitkár elleni nyomozásban lefoglalt iratokra hivatkozva állítja, hogy Szilvásy György korábbi titokminiszter állhat a megfigyelés hátterében. Szilvásy ezt rágalomnak minősítette.
Vágólapra másolva!

Állítása szerint 2008 és 2010 májusa között megfigyelték és lehallgatták Budai Gyula fideszes politikust, elszámoltatási kormánybiztost. Budai szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Benedek Fülöp korábbi földművelésügyi államtitkár ellen folytatott eljárás közben, egy házkutatás során foglalt le olyan iratokat, amelyek az ő megfigyelésre, illetve telefonbeszélgetéseinek lehallgatására utalnak.

A kormánybiztos úgy fogalmazott: a megfigyelésére vonatkozó iratok tartalmából egyértelműen kitűnik, hogy azokat vagy titkosszolgálati, vagy korábban a titkosszolgálatnál dolgozó szakemberek hajtották végre. Budai szerint a megfigyelése akkor gyorsult fel, amikor Szilvásy György volt titokminiszter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz került mint humánpolitikai főigazgató. "Szilvásy Györgynek megvoltak a titkosszolgálati kapcsolatai" - jelentette ki Budai.

Szilvásy az MTI-nek rágalomnak nevezte, hogy bármilyen köze lett volna Budai állítólagos megfigyeléséhez, ezért jogi úton próbál elégtételt szerezni igazának. A volt titokminiszter úgy fogalmazott: ez a Fidesz-vezetők és Budai által is generált elszámoltatási hisztéria újabb állomása, tények és bizonyítékok nélküli hírbehozás, a Gyurcsány-, illetve a Bajnai-kormány tagjainak lejáratása.

Szilvásy szerint Budai nyilatkozata része annak a nem sikertelen küzdelemnek, amelyben az UD Zrt-vel kapcsolatos agymosás folyik egyes kormánypárti politikusok részéről. "Most már azt akarják elhitetni az emberekkel - egy újabb megfigyelési botrányt felépítve -, hogy az MSZP működtet árnyék-titkosszolgálatot, de mindezekből az állításokból egy szó sem igaz" - mondta.