Csütörtökön megválaszthatják a közmédiumok új vezetőit

Vágólapra másolva!
Csütörtökön, második nekifutásra megválaszthatják a közszolgálati médiumok új vezetőit, a második körben a jelölteknek már nem kell kétharmados támogatottságot szerezniük.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön, második nekifutásra valószínűleg megválaszthatják a közszolgálati médiumok új vezetőit. A második fordulóban az elsővel ellentétben már nincs szükség kétharmados szavazati arányra a közszolgálati médiumokat felügyelő kuratóriumban.

A Népszabadság online kiadása szerint Szalai Annamária, a Médiahatóság elnöke a következő neveket jelölte a közszolgálati médiumok élére: a Magyar Televízió élére Medveczky Balázs jelenlegi ügyvezető alelnököt és Kálomista Gábor filmproducert. A Duna Televízió élére Ókovács Szilveszter Hír TV-s műsorvezetőt és Papp Ferencet. A Magyar Rádió élére Jónás Istvánt, a Lánchíd Rádió megbízott főszerkesztőjét és Újhelyi Zoltánt.

A Magyar Távirati Iroda vezérigazgatói posztjára pedig Belénessy Csabát, a Lánchíd Rádió volt főszerkesztőjét. Az MTI jelenlegi stratégiai alelnökét és Szabó László Zsoltot, az Echo TV vezérigazgatóját jelölték.

A nyolc jelölt közül csütörtökön négyet választ a kuratórium, a jelöltek meghallgatása után. Az MTI szerda este megkereste Balogh Lászlót, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnökét, aki nem kívánta kommentálni a listát.

A Médiatanács múlt héten a Magyar Televízió élére Nagy Attilát, a köztévé jelenlegi gazdasági igazgatóját és Szabó László Zsoltot, az Echo TV vezérigazgatóját, a Magyar Rádió élére Belénessy Csabát, az MTI stratégiai alelnökét és Klein Juditot, az MTV kisebbségi műsorok szerkesztőségének vezetőjét jelölte.

A Duna Televízió élére Dobos Menyhértet, az MTV műsorigazgatóját és Kálomista Gábor filmes producert, az MTI élére pedig Toót-Holló Tamást, az MTI belpolitikai szerkesztőségének vezetőjét és Wéber Ferencet, Sólyom László köztársasági elnök volt sajtófőnökét jelölte. Akkor jelöltek egyike sem kapta meg a titkos szavazás során a kétharmados többséget.