Hárman haltak meg a Lágymányosi hídra forgalommal szemben felhajtó autóban

súlyos autóbaleset a Lágymányosi hídon
Vágólapra másolva!
Hat fiatal ült abban az autóban, amely csütörtök hajnalban menetiránnyal szemben hajtott fel a Lágymányosi hídra, és összeütközött egy postai teherkocsival. A balesetben három fiatal meghalt, hárman megsérültek.
Vágólapra másolva!

Három fiatal meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek a Lágymányosi hídon történt csütörtök hajnali balesetben. Molnár Péter a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy a híd budai hídfőjénél a fiatalok autójukkal, egy kék színű Ford Fiestával a forgalommal szemben hajtottak fel a hídra, ahol összeütköztek a posta egy tehergépkocsijával. A teherautó a személyautó bal oldalába csapódott, az autóban utazók beszorultak a roncsok közé.

A balesetben a helyszínen életét vesztette két 19 éves lány és egy 17 éves fiú. A 18 éves sofőrt és további két utasát, egy 31 éves férfit és egy 20 éves fiatalembert a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Egyikük életveszélyes koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett. Őt a János Kórház központi intenzív oszályán kezelik, életveszélyes állapotban van - tudta meg az [origo] csütörtökön délelőtt a kórház sajtóosztályától. A másik két fiatal férfi állapota súlyos, de nem életveszélyes, őket csonttörésekkel és agyrázkódással vitték kórházba - mondta el az [origo]-nak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A tűzoltóság helyszíni videófelvétele:

A forgalmat a Budára vezető oldalon a helyszínelés idejére leállították, mert a sérült járművek elfoglalták a két forgalmi sávot. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya szakértő bevonásával megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Forrás: MTI