Ötszáz új körzeti megbízottat nevez ki a rendőrség

Vágólapra másolva!
Minden településen lesz körzeti megbízott a rendőrség ígérete szerint, ehhez ötszáz új posztot létesítenek. A rendőrség az önkormányzatok és a civilek segítségére is számít a településeken.
Vágólapra másolva!

A rendőrség ötszáz új megbízotti poszt létesítésével és a hozzájuk tartozó települések csoportos kijelölésével kívánja elérni, hogy Magyarországon mindenhol legyen körzeti megbízott - mondta Horváth Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főosztályvezető-helyettese pénteken Hajdúhadházon.

Az ezredes a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség kistelepülési fórumán arról beszélt, hogy a rendőrség új logika szerint dolgozik, és az önkormányzatokkal együttműködve tekintik át és sorolják be a különböző településeket és városrészeket veszélyeztetettség szerint. Várakozásuk szerint így gyorsabban tudják majd a problémás helyekre vezényelni a rendőröket.

Horváth Attila megjegyezte, hogy a rendvédelemben a civil lakosságnak együtt kell működnie a rendőrséggel, ebben pedig kiemelt szerep jut az önkormányzatoknak és a polgárőrségnek. Szerinte az önkormányzatok feladata az, hogy szigorítsák és szigorúan betartsák a helyi rendeleteket, és folyamatosan koordinálják a rendőrség és a polgárőrség munkáját.