Az MTI második embere lett az Echo Tv eddigi vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Az MTI vezérigazgató-helyettesi posztjára került Szabó László Zsolt, az Echo Tv vezérigazgatója, aki az Orbán-kormány idején az MTV-t vezette. Szabót a hírügynökség csütörtökön megválasztott új vezérigazgatója, Belénessy Csaba kérte fel, aki a másik vezérigazgató-helyettesi posztra az intézmény korábbi gazdasági alelnökét nevezte ki.
Vágólapra másolva!

Kiegészült az MTI legfelső vezetése: a csütörtökön megválasztott új vezérigazgató, Belénessy Csaba a cég pénteki vezetői értekezletén bejelentette, hogy vezérigazgató-helyettesnek Szabó László Zsoltot és Vas Évát kérte fel.

A két újonnan felkért vezető közül Szabó László Zsolt az intézményen kívülről érkezik - ő jelenleg az Echo TV vezérigazgatója, de 1997 és 1999 között a Duna TV gazdasági alelnöke, 1999 és 2001 között pedig az MTV elnöke is volt. Vas Éva korábban az MTI gazdasági területért felelős alelnöke volt.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma csütörtökön választotta meg Belénessy Csabát, a Magyar Távirati Iroda (MTI) stratégiai alelnökét az MTI vezérigazgatójává - azzal egyidejűleg, hogy Medveczky Balázst, a Magyar Televízió ügyvezető alelnökét a Magyar Televízió, Jónás Istvánt, a Lánchíd Rádió megbízott főszerkesztőjét a Magyar Rádió, Ókovács Szilvesztert, a Hír Televízió műsorvezetőjét pedig a Duna Televízió vezérigazgatójának választották.

Szabó László Zsolt jelölt volt az MTV elnöki posztjára az első szavazási körben, amikor egyik vezetőt sem sikerült megválasztani. Akkor még a Közszolgálati Közalapítvány tagjainak kétharmados többsége kellett a kinevezésekhez, a második körben már elegendő volt a feles többség.