Kiengedték az előzetesből Hagyó Miklós egyik munkatársát

Vágólapra másolva!
A bíróság megszüntette L. Ottó, Hagyó Miklós korábbi munkatársának előzetes letartóztatását, és elrendelte a házi őrizetét. Az ügyészség fellebbezett, a vádhatóság fenntartaná a BKV-ügyben gyanúsított férfi letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság L. Ottót, Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes munkatársát. L. Ottó ellen egyebek mellett bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárás. A végzés nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett.

Hagyó Miklós, L. Ottó és H. Éva a volt BKV-s humánpolitikai igazgató, Sz-né Sz. Eleonóra és társai ellen, a BKV-nál történt, feltételezett visszaélések miatt indított büntetőeljárás gyanúsítottai. Mindhármukat május közepén hallgatták ki a rendőrök a BKV gyanús ügyeletei kapcsán. Az egykori főpolgármester-helyettes sajtósai kezdetben házi őrizetben voltak, nem sokkal később azonban a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.