Elfogták a tolvajt, aki a szomszédból fúrta meg a zálogház széfjét

Vágólapra másolva!
Elfogta a rendőrség azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a szomszéd épületből fúrták meg az egyik pécsi zálogház széfjét.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a szomszéd épületből fúrták meg az egyik pécsi zálogház széfjét - értesült az MTI. A férfit szerdán vették őrizetbe. Elképzelhető, hogy nemcsak Pécsen, hanem az ország más pontjain is követett el bűncselekményeket.

A rendőrség tavaly novemberben számolt be arról, hogy kifosztottak egy zálogházat Pécsen. A tolvaj a szomszédos üzlet falán keresztül vágott rést a páncélszekrényen, és 64 millió forint értékben vitt el ékszereket.

Az üggyel foglalkozó egyik nyomozó akkor az MTI-nek azt mondta, hogy az elkövető minden bizonnyal profi és alapos volt, több napon át készítette elő a bűncselekményt. A tolvaj ismerte a páncélszekrény pontos helyét. A zálogházzal szomszédos, üresen álló üzlet falát kibontva érte el a széf hátulját, aztán kivágta, és egy éjjel a benne talált értékeket elvitte.

Az üzlet és a páncélszekrény riasztóval volt felszerelve. A széf a kifosztásakor riasztotta is a biztonsági szolgálatot, az üzlet vezetőjével hamarosan a helyszínre értek, de mivel a zálogházban nem találtak senkit, a páncélszekrényt pedig nem nyitották ki, a lopás csak a reggeli nyitás után derült ki.