A kormányintézkedések miatt több tüntetőre számít szombati gyűlésén az MSZP

Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban hozott kormányintézkedések emberek sokaságát ösztönzik arra, hogy részt vegyenek az MSZP által még október végén meghirdetett demonstráción - mondta Szanyi Tibor szocialista képviselő. A szombati gyűlésen Mesterházy Attila pártelnök értékeli a kormány munkáját.
Vágólapra másolva!

Szanyi Tibor szocialista képviselő szerint az MSZP a szombati rendezvényével is megmutatja, hogy a pártra minden körülmények között lehet számítani. Amikor néhány héttel ezelőtt meghirdették a nagygyűlést, még nem lehetett tudni, hogy mostanra a kormány számos olyan intézkedést hoz, amelyek már "túlmutatnak az emberek tűréshatárán" - mondta. Szanyi szerint a kormány "intézkedési szőnyegbombázással támadt a magyar lakosságra" és szinte nincs olyan óra, amelyben ne hangzana el valamilyen sokkoló bejelentés.

Az MSZP-s politikus szerint a kialakult helyzet emberek sokaságát ösztönzi arra, hogy részt vegyen a szombati értékelő politikai nagygyűlésen. A rendezvény egyben akaratkinyilvánítás is azok számára, akik meg akarják állítani a Fidesz és a KDNP "ámokfutását" - tette hozzá.

A szombat délelőtt 11 órakor kezdődő rendezvény egyetlen politikai szónoka Mesterházy Attila pártelnök lesz, aki értékeli a kormány eddigi tevékenységét, és az MSZP jövőképéről is beszél majd. A pártelnökön kívül civilek szólalnak fel, valamint videóüzeneteket vetítenek le - mondta Szanyi.

Az MSZP október 28-án jelentette be, hogy országos tömegdemonstrációt tart a kormány eddigi tevékenysége elleni tiltakozásul. A másfél órásra tervezett rendezvényen a teljes MSZP-frakció, illetve az országos elnökség tagjai is ott lesznek. A nagygyűlés előtt az MSZP országos választmánya is ülésezik a Papp László Sportarénában.