Sehol nincs már áramszünet az országban

Vágólapra másolva!
Helyreállították az áramszolgáltatást Komárom és Fejér megyében. Szombaton több településen sérültek a vezetékek, összesen 16 ezer ember volt áram nélkül.
Vágólapra másolva!

Szombaton késő délutánra helyreállították az áramszolgáltatást Komárom-Esztergom és Fejér megye minden településén - közölte a Független Hírügynökség. A péntek éjszakai havazás és szél miatt oszlpok dőltek ki, a két megyében összesen 16 ezer ember maradt áram nélkül - tájékoztatta Egyházi Nikoletta, az E.ON áramszolgáltató sajtóreferense szombaton az MTI-t. Nem volt áram többek között Ercsiben, Csóron, továbbá Esztergom és Tatabánya egy részén.

Áramszünetet jelenetett az [origo] egy Zala megyei olvasója is szombaton délelelőtt, aki azt mondta, hogy a megye déli részén fekvő Bázakerettyén pénteken éjjel óta nincs áram. Szabó István, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az [origo]-nak délután egy órakor azt mondta, hogy nemrég egyeztettek az E.on-nal, és a tájékoztatásuk szerint Zala megyében mindenhol van áram.

A havazás miatti részleges áramkimaradásokkal kapcsolatban Bakondi György, a katasztrófavédelem főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és az áramszolgáltató társaságok novemberben kötött együttműködési megállapodásában foglaltakat be kell tartani. Az együttműködési megállapodásban a szolgáltatók vállalták, hogy rendkívüli helyzetek után a lakosság áramellátását a lehető leggyorsabban biztosítják. A megállapodást november 11-én írta az OKF, valamint az Elmű Hálózati Kft., az EDF Démász Hálózati Elosztó Kft., az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. és az Émász Hálózati Kft.