Kimentették a havazás miatt elakadt kamionokat az M7-esen

Vágólapra másolva!
Helyreállt a közlekedés az M7-es autópálya somogyi szakaszán, és a megye más útjai is jól járhatóak, balesetről nincs információ - tájékoztatta Szakács József, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton reggel az MTI-t. Az M7-esen, a Kőröshegyi völgyhídnál pénteken éjjel több kamiont kellett kimenteni, mert elakadtak az erős havazás miatt.
Vágólapra másolva!

Az M7-esen a 116-os kilométernél mindkét irányban kamionok akadtak el, a személyautók azonban forgalmi irányítással közlekedni tudtak, mondta el az MTI-nek Szakács. Az Állami Autópályakezelő gépei dolgoznak, személyi sérülésről nem tudnak. A havazás Somogy megye más útjain is gondokat okozott, több helyen voltak elakadások.

A legtöbb csapadék - 18,4 milliméter - Fonyódon hullott, de Nagykanizsánál is 18,1 milliméter esett - tájékoztatta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa az MTI-t. Az OMSZ citromsárga riasztást adott ki a Közép- és Nyugat-Dunántúlra, ahol - elsősorban a Bakony térségében - gyenge hófúvás is várható. A havazás a meteorológus szerint a nap folyamán fokozatosan megszűnik, a lehullott hó a sík vidéken olvadni fog.