Túllépte az egészségügyi határértéket a szállópor Kolontáron

Vágólapra másolva!
A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság szerint a kolontári városházánál a megengedettnél magasabb a szállópor-koncentráció egy szombati mérés alapján.
Vágólapra másolva!

Túllépte az egészségügyi határértéket a szállópor-koncentráció Kolontáron a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság szombati tájékoztatása szerint. A légszennyezettség a település polgármesteri hivatalnál volt a megengedettnél magasabb.

Valamivel kevesebb mint egy hete már sehol nem volt az egészségügyi határérték felett a szállópor koncentrációja. A Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség összesen 12 helyszínen vizsgálja folyamatosan a légszennyezettséget, egyebek között a somlóvásárhelyi iskolánál, az ajkai kórháznál, a devecseri és a kolontári polgármesteri hivatalnál, illetve a devecseri víztoronynál.

A védelmi bizottság szombati tájékoztatása szerint a szállópor koncentrációja a kolontári polgármesteri hivatalnál most meghaladta az egészségügyi határértéket, vagyis az 50 mikrogramm per köbmétert, 78,1 mikrogramm per kömbétert mértek itt. Ez a tájékoztatási küszöbértéket nem éri el.

Emellett éppen csak a határérték alatt van a légszennyezettség a devecseri polgármesteri hivatalnál, itt a vizsgálatok szerint 49 mikrogramm per köbméter a szállópor koncentrációja.