Lövésekkel állítottak meg a rendőrök egy körözött autót

Vágólapra másolva!
Többször rálőttek a rendőrök szombaton a fővárosban arra az autósra, aki többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni igazoltatásra. Miután kilőtték az autó kerekeit, a sofőr kiugrott a kocsiból és elmenekült, délutánra azonban sokerült elfogni.
Vágólapra másolva!

El akarta ütni az őt igazoltatni próbáló rendőröket egy autós, akit végül csak lövésekkel tudtak megállítani szombaton este Budapesten - közölte a BRFK.

A rendőrök először a VIII. kerületi Diószegi Sámuel utcában akarták igazoltatni a kocsit. Az autós azonban nem állt meg, hanem menekülni kezdett a kocsival, ezért a rendőrök üldözőbe vették.

Az autós a XI. kerület felé hajtott, ahol a Vahot utcában megállt egy parkolóban. A rendőrök ekkor újra megpróbálták igazoltatni a sofőrt, ő azonban gázt adott, és megpróbálta elütni a járőröket. A rendőrök ekkor több célzott lövést is leadtak az autó kerekére. A jármű ennek ellenére tovább tudott hajtani néhány utcát, ahol - a Létra utcában - a sofőr kiugrott az ülésről és elfutott.

A 25 éves férfit vasárnap kora délután fogták el Törökbálinton - mondta Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese. Az őrizetbe vett sofőr nem tanúsított ellenállást, a bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása folyamatban van. A kocsit és a rajta lévő rendszámot is körözték, az ügyben a BRFK gépjármű felderítési nyomozói vizsgálják, de hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Nyomozó ügyészség is eljárást indított.