Hazamehet a kórházból az iszapömlés utolsó sérültje

Vágólapra másolva!
Közel két hónap után, csütörtökön hagyhatja el a győri kórházat a kolontári iszapömlés utolsó sérültje. Hetente kell majd kötözésre járnia.
Vágólapra másolva!

Elhagyhatja csütörtökön a kórházat az iszapömlés utolsó, Győrben ápolt sérültje - közölte Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa hétfőn. A nőnek hetente kell majd kötözésre járnia, a korábban végrehajtottak után további korrekciós műtétre várhatóan nem lesz szüksége.

Az ajkai térségben október 4-én bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa után három sérültet szállítottak Győrbe. Egyikük, aki testfelületének 10-15 százalékán égett meg, október végén elhagyhatta az intézményt. Egy idős, a testfelületének csaknem háromnegyedén megégett férfi november 5-én hunyt el. Ő volt az iszapömlés tizedik áldozata.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerint folyamatosan tárgyalnak a háztulajdonosokkal, akik között továbbra is többen vannak azok, akik gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést. Rajtuk kívül hatvanan új építésű ház, ötvenegyen pedig használt lakás vásárlása mellett döntöttek.

Az OKF közleményében arról is írt, hogy a jogi munkacsoport kérése alapján az illetékes jegyzőnél póthagyatéki eljárást kezdeményeztek három elhunyt személy örököseinek felkutatása és nyilatkoztatása, valamint az ingatlan tulajdonviszonyainak rendezése érdekében.