Hétfőn válaszolja meg Orbán Gyurcsány kérdését

Vágólapra másolva!
Hétfőn Orbán Viktor kormányfő várhatóan személyesen válaszolja meg a parlamentben Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő kérdését. Orbán az elmúlt hetekben nem ért rá, hogy maga válaszalja meg a kérdést, harmadik alkalommal azonban már nem jelölhet ki mást a válaszadásra.
Vágólapra másolva!

"Elnök úr, vonzó az ajánlata, de a türelem erényét gyakorolnám még egy hétig" - mondta Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő a múlt hétfőn a parlamentben. Gyurcsány ezzel ismét elhárította, hogy Orbán Viktor kormányfőnek címzett kérdését Orbán helyett más válaszolja meg.

Az országgyűlés házszabálya szerint a miniszterelnök kijelölhet maga helyett a válaszadásra egy kormánytagot, de ha a kérdést feltevő ezt nem fogadja el, akkor legkésőbb a harmadik héten köteles személyesen válaszolni a hozzá intézett azonnali kérdésre. Orbán korábban Navracsics Tibor kormányfő-helyettest jelölte ki válaszadásra, Gyurcsány azonban ezt nem fogadta el. Hétfőn Orbánnak tehát személyesen kell válaszolnia Gyurcsány kérdésére.

A korábbi kormányfő "Miért fél, miniszterelnök úr?" címmel tett fel kérdést Orbánnak még november 8-án. A kérdés tartalmáról azonban nem lehet tudni semmit, annak szövegét nem tetették fel a parlament honlapjára.