Munkahelyén bilincseltek meg egy szegedi rendőrt

Vágólapra másolva!
A Szegedi Rendőrkapitányságon bilincsben vezették el az egyik ott dolgozó rendőrt - olvasható a Delmagyar.hu-n. A gyanú szerint a volt rendőr álkommandósként rabolt ki társaival egy családot.
Vágólapra másolva!

"Munkahelyéről, bilincsben vezették el a Szegedi Rendőrkapitányság egyik, azóta leszerelt munkatársát, aki a gyanú szerint egy rablási kísérlet egyik elkövetője volt" - írta hétfő este a Delmagyar.hu.

A honlap szerint még 2009 februárjában álkommandósok törtek egy roma családra kábítószeres-csoportnak kiadva magukat, és fegyvert fogva a családfőre pénzt követeltek. A Kiskundorozsmán történt esetet követő nyomozás először eredmény nélkül lezárult, majd két héttel ezelőtt kiderült, a rablási kísérlet egyik elkövetője egy már - az ügy kipattanása miatt - leszerelt szegedi rendőr.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője a lapnak azt mondta, hogy a Szegedi Nyomozóügyészség eljárást folytat, fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt. Szanka szerint több hasonló bűncselekmény is egy 3-5 fős elkövetői csoport számlájára írható, amelynek egyik tagja a szegedi rendőr. A bűnözői csoportról kiderült, hogy három alkalommal fegyverrel raboltak, több esetben loptak - a vád szerint, egy esetben az őrizetbe vett rendőrrel.

A Delmagyar.hu szerint a korábban járőrként dolgozó férfi beismerő vallomást tett. A lap azt is megtudta, hogy a tavaly februárban megtámadott kiskundorozsmai férfi egyik rokona is a gyanúsítottak között van.