Hazaköltözhettek Ipolytarnócon a hóolvadás miatt kiköltöztetett lakók

Vágólapra másolva!
Hazaköltözhetett az a 12 ember Ipolytarnócon, akiknek a hóolvadás miatt áradó Ipoly miatt kellett hétfőn kiköltözniük otthonaikból. Ipolytarnócon tavaly karácsony óta ez az ötödik árvíz, a falu magas töltést építene a rendszeresen elöntött területek védelmére.
Vágólapra másolva!

Szerdán már hazaköltözhet Ipolytarnócon az a 12 ember, akinek hétfőn kellett elhagynia az otthonát, miután a hóolvadás miatt kilépett medréből az Ipoly folyó - mondta a Nógrád megyei falu polgármestere az MTI-nek. Hétfő óta tíz ember az iskolában kialakított szálláson volt, ketten rokonokhoz költöztek - mondta Szabó Tibor

Az áradás nyolc ingatlant veszélyeztetett. A polgármester szerint a szobákba nem folyt be a víz, de a falak átáztak, és most kiszáradni sem tudnak, mint egy nyári árvíznél. Az Ipoly 360 centiméteres vízállásnál önt ki, a vízmagasság jelenleg 312 centiméter, de kedden 21 órakor még 364 centiméter volt - mondta Szabó Tibor.

Ipolytarnócon tavaly karácsony óta ez már az ötödik árvíz volt. Az önkormányzat az Észak-magyarországi Operatív Program kiírására pályázatot ad be árvízi védekezésre március 31-ig, a tervezett munka keretében magas töltést építenek a rendszeresen veszélyeztetett házaknál - közölte a polgármester.