Teherautók akadtak el a hó miatt Zalában

Vágólapra másolva!
A hóesés miatt több teherautó is elakadt Zala megyében, de személyi sérülések nem történtek. A havazás Borsodban is több balesetet okozott, egy ember súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Több teherautó is elakadt a havas, jeges utakon csütörtökön Zala megyében, ezért több helyen útlezárásra kell számítani - közölte a rendőrség. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint a fél pályán áll a forgalom a 74-es főúton Egervárnál, mert egy Zalaegerszeg felé tartó teherautó elakadt az emelkedőn.

Egy másik teherautó a 76-os főút Zalaegerszegről kivezető szakaszán, a csácsi arborétumnál akadt el, ezért itt is félpályás útlezárást rendeltek el. "A forgalmat váltakozó irányban rendőrök irányítják" - tette hozzá Salamon Róbert. A 74-es főúton Fakospusztánál rendőri forgalomirányítást vezettek be, a baki tető előtt is, ahol egy tehergépkocsi szintén azért áll az út szélén, mert nem tudott felmenni az emelkedőn.

Az emelkedő okozott gondot a 86-os főút Zalalövőről Rédics felé vezető szakaszán is, itt egy kamion nem tudott felmenni a szerpentinre, ezért rendőri irányítás mellett félpályás útlezárást vezettek be. A sajtószóvivő szerint személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A rendőrség szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is több koccanásos baleset történt csütörtökön a havas, csúszós utakon. Egy kamion megcsúszott Sárospataknál, a jármű mentése miatt erről az útszakaszról egy ideig elterelték a forgalmat.

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a csütörtöki balesetekben egy ember súlyosan, egy másik pedig könnyebben megsérült. A Magyar Közút Zrt. megyei igazgatósága szerint a megyében a főutak vizesek, sónedvesek, a mellékutak latyakosak, néhol jégbordásak. A társaság munkagépei jelenleg is dolgoznak.

A csütörtöki időjárásről bővebben ide kattintva olvashat.