Vádat emeltek a bozótvágóval gyilkoló salgótarjáni férfi ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelet az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2009 decemberében egy bozótvágó késsel megölte volt barátnőjét, és annak barátját. A tárgyalás kitűzése 2011 februárjára várható.
Vágólapra másolva!

"A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt az előzetes letartóztatásban lévő F. László ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt a Nógrád Megyei Bíróságon" - közölte az ügyészségi szóvivő, Bóna Gyula csütörtökön.

A 28 éves férfi volt élettársát és annak új barátját ölte meg bozótvágó késsel Salgótarján belvárosában 2009. december 14-én. Bóna Gyula a vádiratot ismertetve azt mondta, hogy F. László és K. Kitti kapcsolata hat év után, 2009 nyarán kezdett megromlani, majd a nő új kapcsolatot alakított ki K. Krisztiánnal. A férfit interneten emiatt többször is megfenyegette a gyanúsított.

F. László december 14-én este szóváltásba keveredett a nővel és a vele lévő férfival, majd 49 centiméter pengehosszúságú, 5-7 centiméter szélességű bozótvágó késével K. Krisztiánt többször megszúrta, akinek sikerült bemenekülnie egy boltba. F. László ezt követően a nőt kezdte ütni a késsel, aki azután is többször megütött a kés élével, hogy a földre esett. A férfi ezt követően bement a boltba K. Krisztián után, és fejen ütötte a kés élével. Amikor a sértett elesett, F. László nagy erővel hétszer sújtott le a késsel a fejére.

Bóna Gyula szerint az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint F. László nem szenvedett elmebetegségben, tudatzavarban, szellemi leépülésben, gyengeelméjűségben. Meglévő személyiségzavara nem korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében.
A tárgyalás kitűzése 2011 februárjára várható.