A községházát is eladja egy adósságcsapdába került somogyi falu

Vágólapra másolva!
Minden vagyonát árverésre bocsátotta egy Somogy megyei falu, mert nem képes megbirkózni a korábban felvett több százmilliós adósságával. Nemesviden a községháza és a kultúrház is eladó, de az adósságnak még akkor is csak a töredékét tudnák kifizetni, ha minden vagyonukon sikerülne túladni.
Vágólapra másolva!

Egyebek mellett a községházát és a kultúrházat is árverésre bocsátották a Somogy megyei Nemesviden, mivel a település több százmillió forintos adósságot halmozott fel, amit másképp nem tud kezelni - írja a Somogy Online. Az elárverezett falu a szomszédos Somogysimonyival együtt 350 milliós hitelt vett fel egy szennyvízberuházásra, amely a települések fejére nőtt.

A nemesvidi önkormányzat összesen 29 ingatlant próbál értékesíteni: a cégközlönyben meghirdetett ingatlanok között bérlakások, szántók, erdőrészek is szerepelnek. Nemesvid a községháza alsó szintjéért 18 millió forintot szeretne kapni, a kultúrházat pedig 15 millióért árulja. A bérlakásokat értéktől függően 550 ezer forinttól 10 millió forintig különböző árakon kínálják, szántókhoz viszont már pár százezer forintért, erdőhöz 50 ezer forintért is hozzá lehet jutni.

Harmath István polgármester szerint pénteken már érdeklődők is voltak az ingatlanokra. A falu 320 milliós tartozásából 90 milliót szeretne törleszteni a bevételekből, de erre csak akkor van esélye, ha mindent eladnak a meghirdetett áron. A falunak a meghirdetett ingatlanokon kívül más vagyona nincs, saját bevétele pedig minimális, évi 7 millió forintra tehető.