Feljelentést tett a Nemzetgazdasági Minisztérium az Omninvest-ügyben

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2006-ban az Omninvestnek utalt kétmilliárd forintos állami támogatás miatt. Az NGM június végén indított vizsgálatot az ügyben, júliustól pedig a Kehi vizsgálta az állam Omninvesttel kötött szerződését.
Vágólapra másolva!

"Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Omninvest Development Kft. számára 2006-ban nyújtott kétmilliárd forint összegű állami támogatás odaítélése ügyében az V. kerületi rendőrkapitányságon" - közölte a tárca pénteken.

Az NGM szerint az irányadó jogszabályok szándékos megsértésével ítélték oda és fizették ki Az influenza "A" vírus okozta pandémia elleni védekezés K+F feladatai című projektre nyújtott támogatást az Omninvestnek, emiatt a magyar államot kétmilliárd forint kár érte.
A nemzetgazdasági miniszter június végén indított vizsgálatot az Omninvest állami támogatásával kapcsolatban, a tárca akkor azt közölte: lehetséges, hogy "a cég önmagát bízta meg a H1N1-influenzajárvány elleni oltóanyag kifejlesztésével". Július végén Papcsák Ferenc kormánybiztos jelentette be, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálja az állam Omninvesttel kötött szerződéseit is.

Október végén a Magyar Televízió híradójában számolt be arról, hogy a vám- és pénzügyőrség nyomozást folytat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az Omninvest novemberben teljes összegben átutalta a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak (NKTH) azt a kétmilliárd forintot, ezzel a hatóságok szerint jogtalanul felhasznált állami támogatást fizették vissza (erről bővebben itt olvashat).