Kitiltaná Ferihegyről az In-Kalt egy fideszes

Vágólapra másolva!
Megakadályozná az In-Kal Security nevű biztonsági cég ferihegyi megbízatását Riz Levente fideszes képviselő egy a Parlamentnek benyújtott módosító indítvánnyal. A Budapest Airport Zrt. csütörtökön jelentette be, hogy a reptér egyes területeit az In-Kal fogja felügyelni.
Vágólapra másolva!

Csak saját biztonsági szolgálattal, biztonsági őrséggel vagy a rendőrség segítségével láthatja el a légi közlekedési védelmével kapcsolatos feladatokat a Budapest Airport Zrt., ha elfogad az Országgyűlés egy fideszes képviselő által benyújtott módosító indítványt - írja a Magyar Nemzet. A repteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. csütörtökön jelentette be, hogy megbízást adott az In-Kal Security nevű biztonsági cégnek, hogy felügyelje a repülőtér egyes területeit. Riz Levente fideszes képviselő, a XVII. kerület polgármestere az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításához szóló törvénytervezethez nyújtotta be az indítványát.

"Ferihegy nemzetközi repülőtéren nemzetbiztonsági szempontból kiemelt kockázatot jelent őrző-védő cég megbízása" - mondta Riz Levente a Magyar Nemzet szerint. Márton Attila, a légi közlekedésért felelős miniszteri biztos a Hír TV-nek azt mondta, hogy ő sem ért egyet a Budapest Zrt. döntésével, és a légi közlekedési törvény módosítása után a magáncégek helyett a közlekedési hatóság és a rendőrség is több feladatot kaphat Ferihegyen.