Vágólapra másolva!
Egy előre megírt vallomást olvasott fel a bíróságon Kulcsár Attila, a brókerbotrány elsőrendű vádlottja, de kérdésekre a megismételt eljárásban sem hajlandó nyilatkozni. A K&H brókercégének egykori alkalmazottja szerint a vád alapvető tévedésben van: szerinte ő nem sikkaszthatott, hiszen nem volt joga önállóan tranzakciókat indítani. 
Vágólapra másolva!

Kulcsár Attila elsőrendű vádlott vallomásával folytatódott a K&H-ügy - más néven brókerbotrány - megismételt elsőfokú tárgyalása pénteken a Fővárosi Bíróságon. Az egykori bróker, aki a bíróságon eddig még soha nem beszélt hosszabban, most részletesebb vallomást tett, amiben bírálta a vádat és a korábban született bírósági döntéseket is. Szerinte az ellene folyó büntetőeljárásban "alapvető tévedések" vannak.

A Fővárosi Bíróság 2008. augusztus 28-án kihirdetett első fokú ítéletében sikkasztásért és okirathamisításért 8 év börtönre és csaknem 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte Kulcsárt. Vádlott-társai nagy része 1 évtől 5 évig terjedő büntetést kapott, de például a K&H Bank volt elnök-vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibort felmentették. A Fővárosi Ítélőtábla ezt az első fokú ítéletet 2010. május 27-én hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatására utasította a Fővárosi Bíróságot. Ez a tárgyalás szerdán kezdődött el a korábban keletkezett iratok ismertetésével.

Pénteken először az ügyész ismertetett egy új vádiratot, amiben azzal vádolják Kulcsárt, hogy elsikkasztotta egy házaspár 120 millió forintját. Ezt követően Kulcsár beszélt, de kijelentette, személyi körülményeiről nem hajlandó beszélni, és egyelőre kérdésekre sem válaszol. Ehelyett egy előre leírt szöveget olvasott fel. Vallomását Kulcsár azzal kezdte: "a vádat megértettem, de nem értem". A vádlott arra a megállapításra jutott, hogy alapvető tévedések lelhetők fel a per irataiban, amelyek oka szerinte a tőkepiac nem kellő ismerete.

Kulcsár szerint a vád téved, mert neki nem volt önálló rendelkezési joga, nem dönthetett pénzügyi tranzakciók lebonyolításáról. Azokról csak az ügyfelek rendelkezhettek. Az ügyfél minden esetben előre tudott az ügyletről és ő döntött. Kulcsár, mint befektetési tanácsadó csak javasolhatott. Kulcsár a rendőrség által kirendelt szakértő szakvéleményét - amire szerinte a vád alapul -, megdöbbentően rossznak nevezte. Szerinte 5 év alatt körülbelül 300 milliárd forint értékpapír forgalmat generált és ezt a tevékenységét eddig még egyetlen szakértő sem dolgozta fel kellően. Kulcsár azt mondta: valószínűleg a későbbiekben is reflektál majd arra, ami a tárgyaláson elhangzik.

Ezek után megkezdték Kulcsár Attila nyomozati vallomásainak felolvasását, ami Gimesi Ágnes bírónő szerint napokig is eltarthat.