800 ezerrel tartozik a BRFK egy vérvizsgálatokat végző cégnek

Vágólapra másolva!
Szombattól megtagadja a vérvételt egy orvosi ügyeleteket ellátó cég a BRFK-tól, ha a rendőrök ittas vezetőt visznek be vizsgálatra - írja a Blikk. A cég döntésének oka, hogy a rendőrség 800 ezer forinttal tartozik nekik.
Vágólapra másolva!

Budapest több kerületét is érintheti a BRFK tartozása egy orvosi ügyeleteket ellátó cég felé, amely a továbbiakban nem akar vérvizsgálatokat végezni a rendőrök számára, ha azok ittas vezetés gyanújával visznek be hozzájuk valakit - írja a Blikk. A lap szerint az International Ambulance Service ügyeleteire rendszeresen visznek be ittas vagy garázdaságon kapott sofőröket a rendőrök.

A vérvizsgálatok költségét eddig utólag fizette ki a BRFK a cégnek, de a cég egyik ügyvezetője, Pusztai Mihály azt mondta a Blikknek, hogy az utóbbi időben késik a számlák kiegyenlítése, jelenleg a BRFK 800 ezer forinttal tartozik. "Mindig a rendőrség nehéz anyagi helyzetére hivatkoznak, de ezt már nem tudjuk méltányolni" - fogalmazott a lap szerint.

Az ügyvezető hozzátette, november 21-én hivatalos levélben közölték a BRFK-val, hogy ha december elsejéig nem fizetik ki a tartozást, azután csak akkor vesznek vért, ha az intézkedő rendőr a helyszínen kifizeti annak költségét, 4300 forintot.

A Blikk szerint miután ez a cég látja el az orvosi ügyeleteket a főváros VI., VII., X., XIII., XV., XVIII., XIX., és XXII. kerületében, az ittasan vezető autósok akár meg is úszhatják a felelősségre vonást, hiszen csak a véralkohol-vizsgálat bizonyítja igazán az alkoholos befolyásoltságot.

A BRFK a Blikkel azt közölte, a hátralék rendezéséig sem fordulhat elő, hogy vérvétel hiánya miatt bármely büntető- vagy szabálysértési eljárás meghiúsul.