Az utcán szülte meg gyermekét egy nő Óbudán

Vágólapra másolva!
Mentőt akart hívni egy terhes nő a vasútállomásról vasárnap Óbudán, de nem jutott el a telefonig, mert megindult nála a szülés. Egy nyugdíjas meteorológus férfi segített neki a szülésben a mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján.
Vágólapra másolva!

Az utcán szülte meg gyermekét egy nő a III. kerületben vasárnap reggel, a farfekvéses kisbaba világra jövetelét a mentőszolgálattól telefonon kapott instrukciók alapján egy férfi segítette - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: az anya - akinek ez már a hatodik terhessége volt - reggel fél hétkor a főváros III. kerületében, az Aranyhegy városrészben érezte, hogy beindult a szülés, ezért gyalog elindult a vasútállomásra, hogy majd onnan mentőt hív. A vasútállomásig már nem jutott el, útközben kénytelen volt becsengetni egy házhoz, ahol egy férfi telefonon kihívta a mentőket.

Miközben a mentők a helyszínre tartottak, a mentőszolgálat ügyeletese telefonon adta az instrukciókat a férfinak, aki ezek alapján levezette a farfekvéses kisfiú megszületését - mondta. Arra sem volt idő, hogy a szülő nőt bevigyék a házba, így az utcán, a hidegben született meg a kisbaba. A kiérkező mentők a kisfiút és anyját kórházba szállították, állapotuk a körülményekhez képest stabil.

A Független Hírügynökség felkereste a férfit, aki segített levezetni a szülést. Míg az első hírekben fiatalembernek nevezték, az asszony segítőjéről kiderült, hogy 52 éves, és korábban meteorológusként dolgozott, jó ideje pedig rokkant nyugdíjas. Hiesz Péter azt mesélte, még hajnal volt, amikor az asszony becsöngetett hozzá. Felment a lépcsőn, hogy értesítse a mentőket, mire azonban visszaért, a nő már félig megszülte a kicsit, a farfekvéses kisfiú már a válláig kint volt. A mentőkkel végig tartotta a kapcsolatot telefonon. Csak akkor ijedt meg, amikor a baba nem sírt fel, de ekkor azt az instrukciót kapta, hogy paskolja meg egy kicsit. Miután a baba sírni kezdett, megnyugodott.

Ezután levette pulóverét, és belebugyolálta a csecsemőt. A kisfiú az édesanyja hasán pihent, így várták a koraszülött mentőt, amely hamarosan meg is érkezett. Hiesz Péter azt mondta, nem volt ideje megijedni. Utólag ugyan remegett kicsit keze-lába, de örül, hogy egy kis embert segíthetett a világra.