Rendőrök védik a tanárokat egy székesfehérvári iskolában

rendőrség, rendőr, ellenőrzés
Vágólapra másolva!
Egy fehérvári szakképző iskola igazgatója szerint annyira eldurvult a helyzet az intézményben, hogy a tanárok védelme érdekében hétfőtől rendőrök teljesítenek szolgálatot az épületben.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől rendőrök teljesítenek szolgálatot a székesfehérvári Szent István Szakképző Iskolában, mert a pedagógusok védelmet kértek, és a fenntartó átmenetileg ezt javasolta - olvasható az Fmh.hu-n, a Fejér Megyei Hírlap honlapján. A lap szerint két rendőr őrzi a rendet az iskolában.

"Vannak olyan jelenségek az iskolában, amelyeket pedagógiai eszközökkel már nem lehet kezelni" - mondta az Fmh.hu-nak Ábrahám Norbert, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, amelyhez a Szent István iskola is tartozik. "Eljutottunk oda, hogy vannak helyzetek, amelyeket sem a pedagógusok, sem a roma mentorok nem tudnak megoldani. A kollégák jelezték, hogy lassan ellehetetlenül a pedagógiai munkájuk. Ezért örültünk a fenntartó ötletének, hogy vonjuk be a rendőrséget is" - jelentette ki.

"Néhány hete az iskolából kerestek meg, hogy a felzárkóztató osztályban néhány tanuló rendkívül agresszív a tanárokkal. Meg kell védenünk a pedagógusokat, és a jogászaink szerint ez a megoldás elfogadható" - mondta a lapnak a fenntartó önkormányzat nevében Brajer Éva alpolgármester.

Az Fmh.hu szerint az önkormányzat kérésére a fehérvári rendőrkapitányság vezetője ígéretet tett, hogy ameddig nem normalizálódik a helyzet az oktatási intézményben, a lehetőségekhez mérten biztosítják a rendőri jelenlétet. A rendőrség már járt az iskolában, a múlt héten hat fiatalt állítottak onnan elő verekedés miatt.