Egy pultos felismerte Marian Cozma támadóit

Vágólapra másolva!
A Patrióta lokál egyik pultosa felismerte a Cozma-ügy egyik vádlottját a Veszprém Megyei Bíróság pénteki tárgyalásán. A tanú szerint R. Sándor elsőrendű vádlott támadta a legagresszívebben Marian Cozma kézilabdázót 2009. február 8-án hajnalban. A tanú a diszkó pultjából látta, hogy "a kopasz, kigyúrt" emberek ütötték-rúgták Cozmát. Az emberölési ügy tárgyalása 2011. január 10-én folytatódik.
Vágólapra másolva!

Felismerte a Cozma-ügy egyik vádlottját az egyik tanú a Veszprém Megyei Bíróságon. A pénteki tárgyaláson Samu Zsolt, a Patrióta lokál korábbi pultosa rámutatott R. Sándorra, az elsőrendű vádlottra, és azt mondta, hogy a diszkó pultjából úgy látta, hogy ő támadta a legagresszívebben Marian Cozma kézilabdázót.

A tanú szerint "a kopasz, kigyúrt" emberek a veszprémi B. Csabával az élen érkeztek a Patriótába (B. Csaba a Cozma-ügy csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében a nyolcadrendű vádlott), és olyan kihívóan viselkedtek, hogy több vendég azonnal távozott. A tanú vallomása szerint R. Sándor és társasága verekedést robbantott ki a lokál alagsorában, látta, hogy ütötték-rúgták a kézilabdázót. A tanú a Patrióta lokál előtti utcai verekedést nem látta, vallomása szerint mire a diszkóból felért, már csak azt tapasztalta, hogy az utcán pánikhangulat van, és Marian Cozma mozdulatlanul fekszik a betonon, a szíve tájékán pedig - a pólója fel volt húzva - egy szúrás nyoma látható.

A bíróság még négy tanút hallgatott meg az ügyben, de ők sem látták, hogy mi történt a diszkón kívül. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.